Friday, 27 March 2009

All about... (our) hot dog

As I promised here I am to write a little bit about the Brazilian hot dog. Yes, we have a different way to make it and I love it!

Basically, there are 3 differences:


1. The name is translated to Portuguese, so we call it “cachorro quente”. This is funny.

2. We cook the sausage with tomato sauce. You can choose use sliced vegan sausages or not (I prefer the first option). Cook a tomato sauce with onion, garlic and some herbs and add the sausages. Let cook for a few minutes. One good tip is to add corn too.


3. The final touch: make mashed potatoes. Cook the potatoes (in this case, I used 3 small potatoes), crush with a potato masher or with a fork. Return the potatoes to the pan, add salt, vegetable margarine and soy milk (or more margarine) and mix to combine.

The best bread is the hot dog one, but some times we don't find it, so (like yesterday) we make the sandwich with baguette. You can also add mayonnaise, ketchup and mustard.


I can garantee that this terrible picture I took can't show how amazing the cachorro quente Brazilian hot dog is, so you must try it!

12 comments:

xthingswesayx said...

eu adoro hot dog...mas já enjoei!
hahahaha
agora é onda é comer requeijão vegan com torradinha!
viciei!




ps: amei o email e as novidades. logo mais respondo!
amo!

All about... (vegan) food said...

Acho que eu nuuunca vou enjoar de cachorro quente! Mesmo tendo mil opções ;o)

Requeijão é foda também! Não sabia que tinha ai!

Anonymous said...

CACHORRO QUENTE for life!
Gotta love it.

And the picture's not terrible at all. Now I feel like SO needing a hot dog. Awesome!

Another tip: If you use hot dog bread, put it in the oven for 5 min. before add stuff, so it gets crispy. =D

Leandro said...

fiquei com vontade de um "dog" também
engraçado que aqui em brasília não se coloca pure de batata no cachorro quente..só fui conhecer isso em são paulo hehe

bem que podia rolar barraquinhas de cachorro quente vegan por aqui!

All about... (vegan) food said...

Ei Leandro, obrigada pela visita!

Então, em BH também não é muito comum o purê e eu também comi assim pela primeira vez em SP, mas depois eu adotei pra sempre ehehehe

Nossa, barraquinha de cachorro quente vegan é perfeito, mas o único lugar que sei que tem é em Curitiba ;o)

xthingswesayx said...

não tem....eu achei uma receita e fiz!
hahaha
óbvio que não deve ser bom como o que vende aí mas quebra o galho
;oP

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Clarissa said...

Ai, que vontaaaaaade!! Só de ver a foto, me dá água na boca!
Mas eu acho que nunca comi com purê, sempre como com batata palha!

All about... (vegan) food said...

Aqui não tem batata palha, mas em BH a gente comia mais com ela também, mas com o purê é mil vezes melhor ;o)

Carlota said...

Esqueceu da farofa, batata palha e vinagrete! Gosto com milho tb..nunca provei com pure! beijoss

Carlota said...

Ahh..e eu moro em ctba..o hot dog vegan eh famoso aqui. E salsicha por aqui é VINA! =*

All about... (vegan) food said...

Com farofa eu nunca comi! E nem gosto de vinagrete ehehe Mas aqui não tem batata palha =P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin